Over mij…

Laura1

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Laura, professional organizer en de drijvende kracht achter Mindful Huishouden. Ik ben 32 jaren jong en woon in Bunnik, samen met mijn vriendlief en twee poezenbeesten Bengel en Timo. Als echte natuurliefhebber vind ik het heerlijk om te gaan wandelen langs de Kromme Rijn of er op de fiets op uit te trekken. Daarnaast hou ik ontzettend van muziek – ik zing, speel dwarsfluit en een klein beetje piano – en hou ik ontzettend van schrijven én van lezen.

De kernwoorden die mijn persoonlijkheid het beste omschrijven zijn creativiteit, gevoel, liefde, natuur, opgeruimd, oprecht en vertrouwen.

Wat doe ik?

Met Mindful Huishouden help ik mensen die de controle over hun leven én hun huis(houden) weer terug willen. Dit doe ik op drie manieren. Ten eerste op een praktische manier, door als professional organizer mensen thuis te begeleiden en te coachen bij het creëren van meer leefruimte in huis, overzicht in hun administratie en vrije tijd in hun agenda. Ten tweede door het praktische organizen te combineren met mindfulness-oefeningen, omdat ik mijn klanten niet alleen een opgeruimd en georganiseerd huis(houden) wil laten ervaren, maar vooral ook de rust en ruimte die dit geeft in hun hoofd én de ervaring dat dit niet op een stressvolle manier hoeft. En tenslotte door wekelijks mijn tips en trucs voor een mindful huishouden te delen op mijn blog.

Hoe ben ik hier gekomen?

Na mijn jeugd op het schitterende waddeneiland Texel, ben ik op mijn 18e naar de regio Utrecht verhuisd. Ik heb daar aan de universiteit de studie Diergeneeskunde gedaan en naast professional organizer ben ik dus ook dierenarts. Na een aantal jaren in verschillende praktijken voor kleine huisdieren gewerkt te hebben, ging het echter mis. Ik nam systematisch teveel hooi op mijn vork en het (achteraf gezien) onvermijdelijke gebeurde: in 2015 kreeg ik een burn-out.

Dit was een moeilijke periode, maar het heeft me ook veel gebracht. Want hoewel mijn voorliefde voor dieren in eerste instantie de reden was dat ik dierenarts wilde worden, bleek ik bovenal mensen op een oplossingsgerichte manier helpen leuk te vinden. Bovendien heb ik aan den lijve ondervonden hoe fijn en belangrijk een opgeruimd en georganiseerd huis(houden) is als er iets in je leven gebeurd waardoor je de controle verliest. En zo werd een nieuw idee geboren: het bovenstaande combineren en als professional organizer aan de slag gaan. In mei en juni 2016 heb ik dan ook bij De Huishoudcoach® de opleiding tot professional organizer voor particulieren gevolgd.

Waarom Mindful Huishouden?

Wat mij namelijk opvalt om mij heen – en, ik geef het gelijk toe, ook regelmatig bij mezelf – is dat we ons huishouden en het op orde houden hiervan, als vervelend en stressvol ervaren. Het is een móetje, maar we vinden het verre van leuk. En dat terwijl het iets is dat altijd terugkomt en wat we beter niet uit de weg kunnen gaan. Daarom heb ik gekozen voor Mindful Huishouden. Omdat ik met mijn werk niet alleen wil bereiken dat mensen een opgeruimd en georganiseerd (t)huis ervaren, maar juist ook de rust en ruimte die dit in hun hoofd geeft én dat dit niet op een stressvolle manier hoeft.

Wil je ook graag meer leefruimte, overzicht en rust in je huis? Probeer dan gratis de Mindful Huishouden Challenge en ervaar hoe Mindful Huishouden het verschil kan maken. Doe mee via deze link.

Of neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij je thuis!

Een gedachte over “Over mij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s