Ervaringen

Anderen over hun ervaring met Mindful Huishouden:


Trapkasten zijn ideale plekken om spullen te dumpen als er visite komt.  Stop het in de trapkast en het is meteen ‘uit het zicht’.  Je woonkamer ziet er meteen een stuk ordelijker uit.  Ideaal!  Nou ja, totdat de kast te vaak als dumpplek is gebruikt…

Om te voorkomen dat de spullen de kastdeur zouden openduwen, kwam Laura langs. Ze weet precies wat er moet gebeuren om van een chaos een opgeruimde plek te maken. Het fijne is dat ze daarbij vooral let op wat voor jou een logische indeling is. Ze luistert echt, weet van aanpakken en is daarbij ook nog eens een heel  leuk mens!

Oh ja en de trapkast? Die is nog steeds netjes, behalve als we een feestje vieren. Dan staat de kastvloer vol met drinken. Maar ach, dat moet kunnen.

 – Dieuwke Van Vulpen- Westra


 Ervaringen met de Mindful Huishouden Challenge:


Ik heb de challenge aangevraagd bij Laura en ben meteen aan de slag gegaan. Heel geslaagd, zij het dat ik het op mijn eigen manier aangepast heb. Je kunt de tips heel goed als basis gebruiken, echt top!

Ik ben niet elke dag een half uur aan de gang gegaan, maar gewoon ook langer, omdat ik vond dat ik nu maar eens door moest pakken. Er was hier een ruimte die zo ongeveer was dichtgegroeid van de zooi……. Wel tussendoor pauze gehouden, bewust na 30-45 minuten en alles stelselmatig deel voor deel aangepakt. Dit was net het zetje dat ik nodig had. Die pauzes maken ook ruimte in je hoofd en geeft je inzicht hoe verder…… Het werken per deel van de kast werkte voor mij erg stimulerend. De oudpapierkliko hier kreeg genoeg te eten…. 😉 Verder alle spullen zoveel mogelijk bij elkaar opgeruimd op onderwerp. Heerlijk om ook dingen weer weg te leggen voor een tweede leven elders.

Uiteindelijk kunnen we hier weer een buro, een tafel zien en over de vloer lopen ipv door een looppaadje….. en nu volhouden om bijv. alle bankafschriften ed meteen op te ruimen ipv op te stapelen…….

– Hanny