Huishoudbloopers #3

DSC_0167

Het kan niet altijd maar van een leien dakje gaan. Daarom heb ik deze week een verse serie huishoudbloopers van Mindful Huishouden voor je… 

IMG_20170315_075753Het jam-incident

Deze had je natuurlijk al voorbij zien komen in mijn blogartikel Lief zijn voor jezelf. Mocht je het toch gemist hebben, dan volgt hier nog een korte samenvatting.

Het was ’s ochtends vroeg en ik had niet zo best geslapen. Die gegevens in combinatie met een rollend potje aarbeienjam in de voorraadkast bleek niet zo’n succes. Ik vind tot op de dag van vandaag nog steeds af en toe een potje of mandje in de kast waar aardbeienjam op gespetterd is…

Maar, looking on the bright sight: het bleek een mooie aanleiding om de voorraadkast weer eens schoon te maken én het inspireerde me om een Blaadje Pluk-liefde te maken – gratis te downloaden voor iedereen die, net als ik, af en toe behoefte heeft aan wat extra (zelf)liefde!

IMG_20170409_095009-2Je ei kwijt kunnen – eh – zijn

Waar het jam-incident nog in de categorie overmacht valt – ik bedoel, die vertraagde reflexen kwamen toch echt door het slaapgebrek – is dit toch echt een gevalletje supersuf. 

Ik was namelijk al een week mijn thee-ei-lepel kwijt. En aangezien ik nogal een theeleut ben, was dat best vervelend. Gelukkig heb ik wel reservethee-eieren liggen, maar die zijn toch minder fijn en handig als de lepel – call me crazy, ik ben nogal gehecht aan die lepel.

Maar goed, het rotding was dus kwijt. Overal gezocht. Echt overal. Alleen niet in de plant die onder de plank staat waar hij normaal op ligt…

mouse-1651658_1280Muizenissen

Bij ons thuis wordt natuurlijk ook al het afval gesorteerd – je houdt van opruimen en sorteren, of je houdt er niet van. Gelukkig kunnen we ons restafval, de GFT en het papier gelijk voor de deur kwijt in de grijze, bruine en blauwe kliko’s. En glas neem ik altijd mee als ik naar de supermarkt ga – ik rij dan langs de glasbak, dus dat is wel zo makkelijk. Maar die zakken met PMD, dat is toch wel een beetje een dingetje hoor. Want ze worden maar eens in de twee weken opgehaald en we hebben er geen kliko voor.

Dus vriendlief en ik bewaarden de volle zak(ken) tussentijds op het kleine bierbalkon.

Bewaarden, ja. Verleden tijd.

Want een paar weken geleden kwamen we er achter dat muizen blijkbaar enorm van PMD-afval houden. En ik me maar afvragen waarom onze Timo toch steeds zo graag op dát balkon wil…

WhatsApp Image 2017-03-23 at 21.37.23Jezelf strikken

En waar zou ik toch zijn zonder poezensnor Timo – naast een goeie muizen-opspoor-neus heeft ie ook altijd van die acties waar ik me suf om lach.

Zo ook een paar weken geleden, toen ik na een korte afwezigheid weer terug kwam in de kamer en hem zo aantrof.

Als een standbeeld. Met van die vragende ogen: Help, baas! Ik weet niet wat ik gedaan heb, maar ik zit vast. 

Gestrikt door zijn eigen speelvis, hihi.


En dat waren ze weer voor deze keer. Smaakt het naar meer??? Dan kun je hier Huishoudbloopers #1 én Huishoudbloopers #2 teruglezen!

Veel liefs, Laura

 

Ps. Heb jij je al opgegeven voor de nieuwsbrief? Schrijf je nu hier in en mis nooit meer de tips en trucs van Mindful Huishouden!

4 gedachtes over “Huishoudbloopers #3

 1. Oh ja, muizen op de Vletweide. ’s Avonds haal ik altijd brood uit de vriezer voor de volgende dag en leg dat dan op het aanrecht. Niet doen op de Vletweide. Werden op een morgen wakker, had een muis zich een weg door de zak en het brood gegeten….. Of die keer dat we ’s Avonds rustig op de bank zaten er een een muis de kamer overstak.

  Like

  1. Oh nee toch?!?!?! Ik krijg er helemaal de kriebels van, Leonore, hahaha. Gelukkig is het hier nog niet zover; het scheelt misschien dat we twee poezenbeesten in huis hebben… Maar om te voorkomen dat de muisjes zich al te thuis gaan voelen en gezellig de overstap naar binnen gaan overwegen, brengen we de zakken nu toch maar naar beneden naar het hok met de kliko’s 😊

   Like

  1. Die brengen we nu naar beneden naar het hok waar ook de overige kliko’s staan. Daar kunnen de muisjes vrij in en uit lopen en heeft niemand er last van 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s