Hoe overleef ik de kerstkadootjes-invasie?

christmas-1911637_1280.jpg

Het kan zomaar zo zijn dat je na de kerstdagen ineens heel veel nieuwe spullen hebt. Allemaal kadootjes die je gekregen hebt. Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe voorkom je nou dat de kadootjes je huis overnemen?? 

Wat is het toch leuk, die decembermaand. Eerst komt Sinterklaas met Americo kadootjes langsbrengen en daarna – als je geluk hebt – ook nog eens de Kerstman die met zijn rendieren door de lucht sjeest en kadootjes onder de kerstboom achterlaat. Wat een feest!! Want er is niets leuker dan kadootjes krijgen, toch?!? Oké, gezellig met z’n allen bij elkaar zijn tijdens de kerstdagen is natuurlijk nog leuker (en waardevoller), maar ik ben tenslotte opruimcoach, dus we bekijken het vandaag van de kadootjes-kant. Want er zit toch ook een nadeel aan het krijgen van kadootjes: je krijgt er steeds meer spullen bij…  Hopelijk spullen waar je blij mee bent, maar ook dan kan er een moment komen dat je door alle kerstkadootjes de kerstboom niet meer ziet. (Sorry, foute-beeldspraak-grap, hihi.)

Ik bedoel maar te zeggen dat al die spullen ook weer hun eigen plekje in huis moeten krijgen. En als je alleen woont is dat waarschijnlijk nog wel te overzien, maar hoe meer mensen in huis, hoe groter de kans dat je het overzicht kwijt raakt. Je hebt niet genoeg ruimte, de spullen gaan slingeren en voor je het weet heb je een kerstkadootjes-invasie.

Hoe kun je dat voorkomen? Nou eigenlijk heel simpel door de volgende ‘gouden’ regel aan te houden: één-erin-is-één-eruit. Dus voor elk kadootje dat je koopt/krijgt, zoek je thuis iets uit dat weg kan. Bijvoorbeeld: krijg je een boek van Sinterklaas of de Kerstman? Zoek dan in je boekenkast een boek uit dat je stiekem niet zo leuk (meer) vindt of waar je maar niet doorheen komt – en zorg dat dit boek een nieuw thuis krijgt (bij vrienden/familie/bekenden/kringloop/etc). Daarmee creëer je ruimte in je boekenkast voor je nieuwe boek en voorkom je dat je in de loop van de tijd veel te veel boeken verzamelt, waardoor je boekenkast uit gaat puilen.

Het leuke van deze regel? Het is een hele goeie manier om je kinderen te betrekken bij het opruimen en ze al op jonge leeftijd te leren dat het belangrijk is om zo nu en dan wat van hun speelgoed of spullen weg te doen. En jong geleerd is tenslotte oud gedaan!!

Weet je wat ook leuk is? Iemand een kadootje geven voor kerst dat helemaal geen ruimte inneemt!!! Speaking of which… Heb jij al iemand getagd op Facebook voor de Kerstcadeau-actie van Mindful Huishouden?? Mij een persoonlijk mailtje sturen om iemand op te geven mag ook: laura@mindfulhuishouden.nl. Maar doe het wel snel, want je hebt alleen vandaag nog kans om dat te doen: morgen maak ik op Facebook de winnaar bekend!!

Fijne Kerst!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s